52A Virgil Plesoianu Street, 1st District, Bucharest, Romania office@prc.com.ro

PRC a intervenit in solutionarea pagubelor produse de inundatii

Posted on: mai 12, 2014

PRC a intervenit in solutionarea pagubelor produse de inundatii

Inundațiile de la începutul acestei luni au reprezentat al doilea val de fenomene meteo extreme după cele din aprilie care au afectat sute de gospodării și locuințe din întreaga țară. Ultimul cod portocaliu anunțat de autorități în țară, a lăsat în urma lui case fără acoperișuri, școli inundate și mașini distruse, pagubele fiind estimate la sute de mii de euro.

 

PRC, prezentă la constatarea și soluționarea daunelor

Păvălașcu Risk Consultants a dezvoltat o rețea de inspectori de daună pe întreg teritoriul României, fiind prezenți de câte ori este nevoie la constatarea și evaluarea pagubelor. Inspectorii PRC intervin pentru a ajuta la soluționarea daunei în cel mai scurt timp posibil și pentru a acorda cele mai bune sfaturi în minimizarea pagubelor survenite.

Inundațiile din ultima perioadă au produs pagube în toată țara. Inspectorii PRC au fost prezenți la constatarea, evaluarea și minimizarea daunelor în județe precum Hunedoara, Dolj, Satu Mare, Timișoara, Prahova și Argeș.

Capitala a fost și ea grav afectată de cel de-al doilea val de inundații. Acesta a reprezentat mai mult decât o scuturare de nori serioasă, precipitațiile fiind însoțite și de grindină și zăpadă. Fenomenul a dus la afectarea conductelor pluviale care nu au mai făcut față și au cedat. Acest lucru s-a întâmplat în mai multe locații, printre care două clădiri de birouri din zona Unirii și un important centru comercial. Inspectorul specialist PRC a ajuns la cele trei clădiri afectate, în cel mai scurt timp, pentru a afla ce s-a intamplat și pentru a evalua pagubele.

“Conducta de apă pluvială nu a mai făcut față din cauza debitului foarte mare. S-au acoperit gurile de scurgere cu gheață și apa a refulat, și-a făcut loc pe unde a putut, prin magazine, s-a infiltrat în tavan, dar în mare parte a refulat pe la îmbinările dintre conducte. Au fost afectate lifturile, scara rulantă , sălile de cinematograf și mai multe depozite în care era ținută marfa. În ceea ce privește una dintre clădirile de birouri, la etajul 1, conducta a explodat pur și simplu. Apa a început să urce înapoi pe conductă, sus era gheață iar din cauza presiunii, aceasta a cedat”, a declarat domnul Laurențiu Rădulescu, inspector specialist PRC.

 

Concluzii

Deși acest risc natural este din ce în ce mai prezent în țara noastră, el nu este suficient conștientizat de români, dacă luăm în considerare numărul mic al polițelor de asigurare obligatorie active.