52A Virgil Plesoianu Street, 1st District, Bucharest, Romania office@prc.com.ro

Crestere pozitiva a volumului de prime incasate la nivel european

Posted on: august 13, 2013

Crestere pozitiva a volumului de prime incasate la nivel european

crestere incasare prime

Noile cifre publicate in 12 Iunie 2013 in raportul anual european privind activitatea in asigurari arata o crestere per totalul brut, la nivel european, de 1.6% in 2012. Initial, estimarile pentru 2012 erau prefigurate la valoarea de 1 114 miliarde EUR pentru primele de asigurare incasate, de la 1 079 miliarde EUR in 2011.

Revenierea pietelor de capital

Ca urmare a revenirii pietelor de capital in a doua jumatate a anului 2012, valoarea portofoliului de investitii pentru asiguratori, la nivel european, a crescut de la aproximativ 7 700 miliarde EUR in 2011, la aproape 8 500 miliarde EUR in 2012.

Performante solide in asigurari

Comentand cifrele de mai sus, directorul general al INSURANCE EUROPE, Michaela Koller a spus: "Chiar daca industria europeana a asigurarilor opereaza momentan intr-un context economic dificil, cu interese scazute pe bursele de investitii afectand profitul acestora, in special pentru asiguratorii de viata, iar politicile de austeritate ale guvernelor din tarile membre UE afecteaza alegerile si achizitiile consumatorilor, performantele financiare in domeniul asigurarilor la nivel european sunt solide si satisfacatoare."